למה משרד הבריאות אוסר עלי לתרום דם

איידן קטרי
18-12-14

אהלן, שמי הוא איידן קטרי. אתמול, ה-17.12. וקיבלתי אישור על זהותי.

חתיכת פתיחה, הא?

אני בת 18. טרנסג'נדרית. שמיניסטית. מתל-אביב. הולכת לתיכון כרגיל, בידיעה שמחר מתבצעות תרומות דם מהתלמידים/ תלמידות. המחנכת שלי לקחה אותי הצידה אותי בהפסקה, ואמרה לי שאני כנראה לא אוכל לקחת חלק בתרומת הדם.

לא חשבתי שזה מה שהיא הולכת לומר לי. אבל כנראה גם היא התעדכנה בנושא ביומיים האחרונים. מאז 1977 הומוסקסואלים לא יכולים לקחת חלק בתרומות דם. מתוך חשש ממחלות מין, ביניהן גם איידס (HIV).

גם מבני/ בנות העדה האתיופית (אלו שלא נולדו בארץ) אי אפשר לקחת דם. מתוך חשש ממחלות, שבני/ בנות העדה האתיופית מביאים/ מביאות איתם/ איתן.

יש לי קצת דה ז'ה וו מהסרט "העזרה". אמה סטון מישהי?

בדיוק היום, הוחלט בכנסת שהומוסקסואלים כן יוכלו לקחת חלק בתרומות הדם. הם יצטרכו לענות על שאלון, בו יצהירו שלא לקחו חלק ביחסי מין בין שני זכרים. כי משרד הבריאות טען, שמדובר "בקבוצת סיכון" במרחב.

כשקמתי בבוקר, לא ידעתי על הדבר. והתעדכנתי מיד אחרי ההומופוביה שנחשפתי אליה. ועשיתי את אחד הדברים האהובים עליי ושמו שיימינג למאורע. לפי טענתה של חברתי שחר קליידר, גרמן יכלה לעשות יותר ע"י "הוצאת שינוי נוהל – בלי צורך בחקיקה.."

נוצר שיח מטורף בתיכון שלי, ומיהרתי לעדכן את כולם/ כולן. ולשפוך את הטיעון של "איך לעזאזל!"

ילדה מהכיתה שלי טענה שכשהיא תהיה חברת כנסת היא תשנה את החוק, אבל היא יכולה להבין למה אוסרים מאתיופים לקחת חלק בזה. בכל זאת, היא לא יודעת אלו מחלות הם/ הן גוררים/ גוררות.

התשובה שלי היא: קצת סותר, לא יקירתי?

"אני הכי אוהבת את ההומואים! אבל השחורים איכס" וזה החוש הומור שלי לדבר.

כמה כיף לנו לבחור דברים שנוחים לנו.

היא לקחה את הטייפ שמתאים לה. אבל בכל מה שנוגע לשחורים, זה מחוץ לתחום. וזה אנדרסטייטמנט.

וזו גזענות של ישראל, 2014. אני מרגישה קצת את מלחמת העולם השנייה חוזרת על עצמה. אני מקשרת את זה לגזענות רבה שאני נתקלת בה, שהחברה הישראלית בכלל לא מודעת אליה, או מודעת ובוחרת לשתוק. כמובן שהממדים של השואה הם שונים מאוד מההתנהלות הגזענית כיום. ובכל זאת, לדעתי לשי פירון, שר החינוך היוצא, יש חלק משמעותי מאוד בדבר הזה. הוא מפגין בורות מאוד גדולה בכל מה שקשור לקהילת הלהטבפא"ק. הרי הוא טען שמשפחה לא הטרו נורמטיבית היא לא משפחה!

שכחנו את זה פתאום? למעשה, בעולם קיימות היום ארבע מדינות בלבד, בהן בוטלו כל המגבלות באשר לקבלת תרומות דם מהומואים: איטליה, גרמניה, ספרד ופולין.

אז שתי טענות על תרומת הדם:

1. גם הטרוסקסואלים יכולים\יכולות לחלות באיידס. ללא יוצא מן הכלל (וזה בכלל לא התחיל מהומוסקסואליות).

מה שמוכיח בכמה קדמוניות מדובר. אך הטענה היא, שצריך למזער את האופציות. בחיאת קורקום, זה בולשיט.

אם אתחיל לדבר על כמות המחלות שאני מכירה שיש לאנשים שאני מכירה שעומדים בקריטריון של הטרו נורמטיביות זה לא ייגמר.

הרי אם יש גבר סטרייט ששוכב כל יום עם אישה אחת או בוגד באשתו או משתמש בשירותי זנות בלי אמצעי מניעה, אז הם מסוכנים יותר ממני ומבן זוגי, שמקיימים יחסים רק האחד עם השני.

2. אנחנו לא באמת יודעים מי קיים יחסי מין עם זכרים. השאלון לא בהכרח ודאי. ואני חושבת שזה לא ענייננו.

כשפניתי ליועצת שלי לגבי הנושא, היא אמרה שהיא גם מזועזעת. ושאלתי אותה מה אני צריכה לעשות, והיא אמרה פשוט להתעלם מהסעיף הזה.

אז אני איידן קטרי, ואני קיבלתי אישור על זהותי. המין שלי הוא אינדיבידואלי. וחוויתי אפליה. כמו הומוסקסואלים רבים.

אני זכר שקיים יחסי מין עם זכר אחר. ולכן אני מחלה. אני מוכללת בין רבים.

אבל איפה כל הגיי פרנדליות? הרי חשבתי שכולם נורא מקבלים את זה. מה קרה פתאום?

האם סתם לחברי כנסת פשוט משעמם בכנסת?

האם מדובר בדת? היסטוריה? למה תייגו אותי כמחלה?

ואם הנתונים האלה קיימים. אז איך אנו שואפים להיות כל כך גיי פרנדלי, כשזה בעצם שטיק אחד גדול.

קיבלתי אישור. אני מחלה.

:תגובות בפייסבוק