אירועי יום המאבק באלימות נגד נשים

24-11-15

צילום: יותם רונן/ אקטיבסטילס

באר שבע

יום עיון של מסל"ן – מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית בנגב בנושא "ילדים על הכוונת: פגיעה מינית בילדים מחוץ למשפחה"

רמלה

הפגנה ברמלה לזכרן של 11 הנשים שנרצחו ב-2015. הודעה פורסמה בזו הלשון:

ا صمت بعد اليوم ..معا لوقف مجازر قتل النساء .
جمعية نعم، القوى الشعبيه والسياسية في الرمله واللد ولجنة مناهضة قتل النساء

يدعوكم/ن للمشاركة في الجنازة الجماعية لإحدى عشر امرأه قتلن هذا العام .

سقطت في بحر الدم مؤخراً نارمين المغربي وسندس شمروخ وسبقتهما نور غوطي،آمنة العبيد، سهى منصور، مارين حاج يحيى شادية شبلي ,رائدة ظاهر-نجم ، تسنيم أبو قويدر ، بهيّة مناّع ونعمة ابو عرار.

سيتم تشييع حق المرأه بالحياة الى مثواه الاخير في مقابر الضمائر العربية ، ستقام خيمة العزاء امام مقر الشرطة في مدينة الرملة امام احدى محاكم الظلم والاهمال المركزية في اسرائيل .

وذالك يوم الأربعاء 25/11 الساعه الرابعه
الذي يصادف اليوم العالمي لمكافحة العنف ضد النساء .

די לשתיקה, די לטבח
יום רביעי 25/11 בשעה 16:00, מול תחנת המשטרה ברמלה

עמותת נעם, פעילים חברתיים ופוליטיים ברמלה ובלוד והועדה למאבק ברצח נשים, מזמינים אתכם/ן לקחת חלק בהלוויה ההמונית של אחת עשרה נשים שנרצחו בשנה זו. אחת עשרה נשים שנפלו קורבן למרחץ הדמים. בלוויה נלווה את זכותן של נשים לחיים, למקום המנוחה האחרון, בבית הקברות של המצפון האנושי

קבלת תנחומים תתקיים בסוכת האבלים מול תחנת המשטרה ברמלה ברחבת בית המשפט המרכזי של אוזלת היד והעושק בישראל.

הטקס יתקיים ביום רביעי 25/11 בשעה 16:00, היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים.

ירושלים

יום עיון בסינמטק: התמודדות עם תופעת ההטרדה המינית ותרומתו של הקולנוע לשינוי חברתי - שיתוף פעולה של משרד התרבות והספורט ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. ביום העיון ייקחו חלק חברות כנסת, אקדמאיות, במאיות ושחקניות.

הרצאה של ח"כ עאידה תומא סלימאן באוניברסיטה העברית - יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי חברת הכנסת עאידה תומא-סלימאן (חד"ש- הרשימה המשותפת), ומייסדת עמותת "נשים נגד אלימות" שכבר 15 שנה מהווה את הגוף הפמיניסטי המרכזי במגזר הערבי, תדבר על אלימות נגד נשים בין חברה למדינה.

לאירועים נוספים באוניברסיטה העברית

תל-אביב-יפו

צעדה ועצרת לציון יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים – בהשתתפות הזמרת דיקלה ובהנחיית השחקנית אסתי זקהיים.

צעדה ביום המאבק הבינלאומי 2014. צילום: יותם רונן/ אקטיבסטילס

טקס זיכרון באוניברסיטת תל אביב לזכר 14 הנשים שנרצחו בשנה האחרונה עקב היותן נשים – בטקס ישאו דברים: ראש החוג למגדר, ד"ר סמדר שיפמן, שרון שמש, עו"ס, מנהלת מקלט ויצו לנשים נפגעות אלימות וילדיהן, סמאח סלאימה מנהלת נע"מ – נשים ערביות במרכז, טלי קורל מ"מכון תודעה", ליאורה לנגר, יו"ר נעמ"ת תל אביב-יפו ויו"ר התא ברכה ברד.

יום עיון של ויצו בנושא "בגנות השתיקה"

עמותת מהפך תע'יר מזמינה להקרנה ושיחה - יוקרנו שלושה סרטים קצרים העוסקים במצבן של נשים בעולם העבודה ובתוך התא המשפחתי. הסרטים מתמקדים בסיפורים שבשולי העיר הגדולה, על המתח שבין הורות, פרנסה וסיכוי לשינוי. לאחר ההקרנה תתקיים שיחה על מעמדן של נשים, בהשתתפות מיטל סטרול ואמיליה כהן.

רמת השרון

אירוע עירוני לציון היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים

חיפה

"נשים לזה סוף" – מצעד מקרית ספר למתחם האודיטוריום – לראשונה יוביל הפורום העירוני למאבק באלימות במשפחה צעדה המונית תחת הסיסמה "נשים לזה סוף".

כנס באוניברסיטת חיפה: "זנות כנזק – הפללה כמענה?"

:תגובות בפייסבוק

:תגובות באתר